Pravilnik

Pravilnik NetTV Plus foruma
Korisnikov avatar
NetTV Plus
Servis
Postovi: 66
Pridružio se: 15 Jan 2013, 11:34

Pravilnik

Post od NetTV Plus » 04 Feb 2013, 16:39

Poštovani clanovi NetTV Plus foruma!

Ovaj forum je namenjen prvenstveno posetiocima foruma sa prostora EXYU pa su u ovom trenutku prihvatljivi sledeci jezici komunikacije:
bosanski, crnogorski, hrvatski, makedonski, slovenacki, srpski.

Ukoliko to situacija bude zahtevala, a po proceni administratora i moderatora bude bilo moguce urediti, broj jezika za komunikaciju se može proširiti. Da bi se osiguralo da svaki clan ovog foruma uživa punu ravnopravnost i nesmetano, kvalitativno, kvantitativno ucestvuje u radu ovog Foruma Administrator, uz punu suglasnost svojih saradnika-Moderatora, donosi :P R A V I L N I K

clan 1.
Zabranjeno je vredati clanove foruma po verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

clan 2.
Diskusije na odredenu temu vode se iskljucivo u pripadajucim podforumima.

clan 3.
Nije dozvoljeno pokretati politicke, verske, nacionalne, kulturne i slicne teme koja može na bilo koji drugi nacin povrediti pravo clana Foruma na vlastito mišljenje, uverenje, ili slicno.

clan 4.
Nije poželjno postavljati pitanja ili otvarati teme koje su pokretane u skorije vreme, a na njih je vec odgovoreno na valjan nacin.

clan 5.
Zabranjeno je postavljati software, delove softvera, tekst ili bilo šta drugo što zakonski nije dozvoljeno. Isto tako osim što nije dozvoljeno o istom pisati, zabranjeno je postavljanje linkova na stranice koje vode na ovakve nezakonite sadržaje.

clan 6.
Zabranjeno je uznemiravati ostale clanove ovog foruma putem poruka na PM ili njihov email ili putem raznih messengera. Ovaj forum je upravo namenjen da se postavljaju pitanja na forumu i da se na njih odgovara. Na ovaj nacin svojim pitanjem na koje ce biti odgovoreno, omoguciti cete da i ostali ucesnici ovog foruma koje interesira slicno pitanje dobiju odgovor sa istog mesta. Forum je prvenstveno zamišljen kao baza znanja i iskustva, te što ce biti veci i sažetiji time ce biti i bogatiji. Molimo stoga da ga svi clanovi održavaju na ovom nivou.

clan 7.
Clanovi koji ne sudjeluju aktivno u radu foruma, ne pomažu, nemaju nijednu poslanu poruku, te kojima je primecena duža nekativnost na ovom forumu biti ce izbrisani iz clanstva.

clan 8.
Besmislene, nerazumljive i nepotrebne poruke nisu dozvoljene.

clan 9.
Poželjno je da velika slova (CAPS LOCK) koristite na pocetku recenice ili kad to pravopisna ili strucna pravila nalažu. U svim drugim slucajevima to se tumaci VIKANJEM, GALAMOM odnosno nekulturnim Internetskim ponašanjem.
Isto tako pokušajte pisati jasno, sažeto, kratko i razumljivo i upotrebljavajte interpukcijske oznake na nacin da citatelju foruma olakšavaju citanje.

clan 10.
Strogo je zabranjeno na forum postavljati bilo kakve linkove na druge stranice slicnih sadržaja i tematika, u cistoj nameri promovisanja istih. To se odnosi na pisanje postova, slanje poruka (PM), pridodavanja linkova u postove, potpise, kao i u bilom kojem drugom obliku.

clan 11.
Svaki korisnik ovog foruma ima pravo urediti svoj potpis koji se prikazuje ispod svakog njegovog posta. U potpise je zabranjeno postavljati linkove na slike, postavljati reklame ili linkove na konkurentne stranice i slicno. Pored toga u potpise je zabranjeno upisivati sve ono što narusava sam izgled foruma, te sve ono što umanjuje samu citljivost i preglednost foruma.
Prijedlog dobrog potpisa bi bio opis opreme koju sam korisnik koristi za prijem.

clan 12.
U forume i podforume koji se prikazuju na pocetnoj stranici u obliku novosti, zabranjeno je postavljati više slika te je strogo zabranjeno postavljati slike vecih rezolucija. Ukoliko ima potrebe sve dodatne slike i vece slike postavljaju se u novi post, kao odgovor sebi.

clan 13.
Zabranjeno je postavljati postove u kojem je osnovni cilj postavljaca teme financijski ili neki drugi oblik materijalne zarade, ili ciji postove koriste za vlastitu promociju. To se odnosi na reklame tipa od postavljanja reklamnih oglasa u male oglase u kojima se nazire da postavljac oglasa ima namjeru prodavati vece kolicine robe ili bilo kakvog drugog oblika iznudivanja materijalne koristi.
Svi takvi postovi se istovremeno brišu. Ukoliko se nastave od istih clanova, moguce je i njihovo trajno iskljucenje s foruma.

Clan 14.
NetTV Plus je Multimedijali internet pretrazivac i kao takav nije odgovoran za multimedijalni sadrzaj s ozbriom da se oni vec nalaze na internetu.
Stoga je strogo zabranjeno pisati na temu mulimedijalnog sadrzaja na svim NetTV Plus uredjajima kao i sofverskim resenjima.


Clan 15:Strogo je zabranjeno svaka diskusija o ostalim provajderima digitalne i analogne televizije.

Clan 16: Strogo je zabranjeno bilo kakva diskusija o ostalim nacinima pretrazivanja multimedijalnog sadrzaja putem interneta i njegovom prikazivanju.

Clan 17: NetTV Plus forum je namenjen iskljucivo korisnicima NetTV Plus usluga, kao nacin direktnog kontakta, pomoci pri koriscenju NetTV Plus uredjaja i
softverskih resenja i kao nacin obavestavanja korisnika.


Clan 18: Linkovi koje objavljuju korisnici NetTv Plus foruma ne smeju voditi na ilegalne sadržaje kao što su : kljucevi, crackovi, crackovani programi ili bilo koji drugi vid piratskih sadržaja.

Clan 19: Nisu dozvoljeni linkovi koji vode ka stranicama koji krše copyright, trademark, zašticena autorska prava, patente, poslovne tajne ili na neki drugi nacin negiraju intelektualna prava neke trece osobe.

Clan 20: Nisu dozvoljeni linkovi koji vode ka bilo kakvom pornografskom sadrzaju.

Clan 21: Strogo je zabranjeno objavljivanje kljuceva ili trazenje istih koji omogucavaju pracenje kodiranih kanala bilo kojeg TV provajdera.

Clan 22: Strogo je zabranjena svaka diskusija na temu crackovanja ili bilo kog drugog nacinu piratizovanja legalnog softvera i hardvera NetTV Plus prozivoda
kao i proizvoda ostalih provajdera analogne i digitalne televizije.

Clan 23: Strogo je zabranjena svaka diskusija koji krsi copyright, trademark, zašticena autorska prava, patente, poslovne tajne ili na neki drugi nacin negira intelektualna prava neke trece osobe.

clan 99.
Administrator i Moderatori ovog Foruma su DOMACINI ovog Foruma pa se prema njima treba tako i odnositi.


UPOZORENJE: Ukoliko se korisnici ne pridržavaju nekih od clanova ovog foruma bice prvo upozoreni, te nadalje mogu biti privremeno ili trajno iskljuceni sa ovog foruma.
Pravo i obavezu za izricanje ovakve mere ima Administrator za celokupan Forum ili Moderatori u okviru podforuma koji ureduju.

Napomena: Pravilnik je podložan izmjenama što je u iskljucivoj nadležnosti Administratora Foruma u dogovoru sa Moderatorima.

Ukoliko neko primeti da je neko od pravila prekršeno neka se obrati administratoru foruma na PM ili na email forum [at] nettvplus.com

Vaš NetTv Plus forum tim.

Zaključana tema